Uusi paja ja vanhat korut

Kesä on käynnistynyt näillä teemoilla: uusi paja – vanhat korut. Eli vihdoinkin yksi haaveeni on toteutunut. Löysin korupajalleni toimitilan, joten enää minun ei tarvitse työskennellä kotona työhuoneella. Hurraa! On ihan eri fiilis lähteä aamulla töiden pariin jonnekin muualle kuin tuohon parin metrin päähän kotipajalle. Pysyy työt ja koti erillään, ja työntekokin maistuu entistä paremmin. Ja nyt minulla on tilaa myös pienelle koruputiikille 🙂 Pajani sijaitsee nyt Iisalmen keskustassa, jonne asiakkaidenkin on helpompi tulla. Oman  tuotannon lisäksi päätin ottaa myyntiin myös vanhoja koruja.

Korupaja onnin uusi osoite
Korupaja onni paja&putiikki, Iisalmi

Vanhat korut on vaan niin ihania!

Kyllä silloin ennenvanhaan osattiin tehdä hienoja koruja… Siis ihan oikeasti upeita, persoonallisia ja laadukkaita. Voisin viettää varmaan tunteja vain katsellessani pelkkiä kuvia vanhoista koruista, puhumattakaan jos niitä pääsisi livenä ihmettelemään. Esimerkiksi tämä, Jorma Laineen suunnittelema naama… aivan ihastuttava 🙂 Tämän kuvan naama on pronssinen sormus.

Pronssisormus design Jorma Laine
Design Jorma Laine

Olen yrittänyt löytää lähinnä vanhoja suomalaisia koruja myyntiin, mutta toki muutkin korut putiikkiin kelpaavat. Ja koska oma varastoni on tällä hetkellä vielä aika pieni, niin olenkin päättänyt ottaa myyntiin myös asiakkaiden vanhoja koruja. Nähtäväksi jää, miten paljon tämä idea ottaa tuulta siipiensä alle… Mutta itse olen aivan innoissani, ja mielestäni kauniille koruille kannattaa etsiä uusi käyttäjä kuin vain antaa niiden pölyttyä jossain. Tai vielä ikävämpää on, jos vanha upea kultakoru menee romukultana sulatukseen! Viime vuosina näin on käynyt isolle määrälle koruja, ja varmasti myös useita oikeasti arvokkaita koruja on näin hävitetty koruhistoriastamme.  Joten, ennenkuin myyt kultarahaksinytheti firmoille korusi, ota selvää onko sillä muutakin arvoa kuin romukullan hinta.

Vanhojen korujen etsiminen ja löytäminen on myös hauskaa, vähän kuin aarteen etsintää 🙂 Ja kun joskus olen löytänyt jonkin mielenkiintoisen korun on täytynyt yrittää selvittää kuka sen on tehnyt ja milloin. Ihan kaikesta ei löydy tietoa, varsinkaan jos korussa ei ole minkäänlaisia leimoja. Esimerkiksi tämä rannekoru on jäänyt vielä arvoitukseksi, sillä leimoja ei ole. Mutta on se hieno! Melkein jo pidin tämän itselläni, mutta raaskin kuitenkin myyntiin sen laittaa…

Ihana rannekoru
Upea rannekoru, mutta kuka sen on tehnyt?

Korukirppis?

Mitäs seuraavaksi putiikille voisikaan keksiä… Mietin, olisiko koruihin keskittynyt kirppis mahdollinen. Vanhojen ja oman tuotannon lisäksi voisiko putiikilla olla myynnissä myös vaikkapa kauniita pukukoruja? Tämä ajatus täytyy laittaa jatkokehittelyyn 🙂 Ihanaa kun nyt on tilaa, missä ideoita voi toteuttaa!

vanhat suomalaiset korut
Ihania vanhoja koruja
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest