Vinkkejä kaulaketjun valintaan

Mietityttääkö koruja verkkokaupasta ostaessa se, minkä pituinen ketju olisi sinulle sopiva? Kokosin tähän muutamia vinkkejä helpottamaan kaulaketjun valintaa.

Kaulaketjujen yleisimpiä pituuksia, ja karkeasti luokiteltuna kenelle pituus sopii

38 cm, hyvin lyhyt ketju, sopiva lapsille tai hyvin hoikille naisille/nuorille tytöille
42 cm, sopii hoikkakaulaisille
45 cm, yleisin mitta naisille, sopii myös hoikille miehille
50 cm, yleinen miesten ketjun pituus, myös tukevakaulaisille naisille hyvä
60 cm, tukevakaulaisille

Yleisimpiä kaulaketjujen pituuksia

Tällainen luokittelu pätee silloin kun halutaan että koru laskeutuu vain muutaman sentin kaulan alapuolelle, ns. perinteinen kaulakoru. Jos haluat, että koru laskeutuu hieman alemmas, mutta ei kuitenkaan rinnan alapuolelle, valitse max. 60 cm ketju.

Musta Aurinko riipus 80 cm ketjussa

Pidemmät ketjut, esimerkiksi 80 cm, sopivat hyvin yhteen suurien riipusten kanssa. Oma lajinsa ovat choker korut, jotka eivät laskeudu kaulalta lainkaan, vaan jäävät pantamaisesti kaulan ympärille.

 

Kaulaketjun valinta vartalotyypin mukaan

Myös vartalotyyppi voi vaikuttaa ketjun pituuden valintaan, sillä korulla pystyy ohjaamaan katseet omiin parhaisiin puoliinsa. Kaulakoruilla huomion voi keskittää kasvoihin, rintaan, kaulaan ja myös vyötärön alueelle jos koru on kovin pitkä. Jos siis haluat kääntää katseet ennemmin kauniille dekolte-alueellesi kuin vyötäröösi, valitse lyhyt ketju (42-45 cm riippuen kaulan paksuudesta).

 

Käytä montaa korua yhtäaikaa

Yhdistele koruja rohkeasti, käytä useampaa kaulakorua yhtäaikaa! Näin saat näyttäviä ja hauskoja yksityiskohtia tyyliisi, tai voit pitää lempiriipuksiasi yhtäaikaa ylläsi. Tällaisessa ”kerrospukeutumisessa” vain mielikuvituksesi ja oma tyylisi on rajana.

Hillitty yhdistelmä hopeakoruja.